Wednesday, May 27, 2009

Si cilik Dun Sura juara bolasepak

0 comments
Venue perkarangan Masjid Sura Lama sekali lagi dimeriahkan dengan pelbagai acara sukan tahunan PASTI Kawasan Dungun antaranya bolasepak,bolajaring dan sukaneka.

Latihan selama 2 bulan, akhirnya membuahkan hasil apabila PASTI Dun Sura dinobatkan Juara Bolasepak dan Bolajaring Sukan PASTI Kawasan Dungun pada 23 Mei baru-baru ini.
Dun Sura ditentang hebat oleh Dun Bukit Besi dalam perlawanan akhir yang berkesudahan dengan kemenangan 2 - 1.

Lebih manis lagi ianya sebagai hadiah istimewa buat Ketua Jurulatih Bolasepak PASTI Dun Sura, Tg Wahiazizie @ Wahi yang melangsungkan majlis perkahwinan pada hari yang sama.


Sekitar perlawanan bolasepak Sukan PASTI Kawasan Dungun :

Aksi ceria dari pasukan bolasepak Dun Sura

Ketua jurulatih bersama anak-anak buah...bagi kata-kata semangat

Bincang strategi....

Sokongan padu dari ibu tersayang...

Dun Paka vs Dun Bukit besi...main bola ker ni??

Sura vs Rantau Abang

aksi si cilik...Chelsea vs Arsenal

Perlawanan akhir...Dun Sura vs Dun Bukit Besi

Peteh Sura Peteh

Ketua Pemuda PAS Dungun, Ustaz Jamaluddin Jusoh (baju putih) di majlis
perasmian penutup.
Read full story

Husam beri tempoh sehingga jam 7.30 malam

0 comments
26 Mei 2009

YB. Dato’ Seri Dr. Ahmad Zahid bin Hamidi
Pejabat Menteri Pertahanan
Kementerian Pertahanan Malaysia
Tingkat 5, Wisma Pertahanan
Jalan Padang Tembak
50634 Kuala Lumpur Fax: 03: 26985372

YB Dato’ Seri,

PENYERTAAN DALAM RANCANGAN ‘HUJJAH’ DI TV9 PADA 26HB MEI 2009 JAM 9.30 MALAM

Sukacita saya menarik perhatian YB Dato’ Seri kepada perkara di atas.

Saya telah dimaklumkan oleh pihak TV9 bahawa YB Dato’ Seri telah membuat keputusan untuk membatalkan penyertaan YB Dato Seri di dalam rancangan tersebut pada saat-saat akhir oleh kerana sebab-sebab yang tertentu. Pada asalnya, saya dijadualkan akan menjadi ahli panel di dalam rancangan tersebut bersama-sama dengan YB Dato’ Seri, dengan Prof Madya Dr Agus sebagai moderator dalam rancangan tersebut pada malam ini 26hb Mei 2009 jam 9.30 malam.

aya merasakan bahawa tajuk yang akan dibincangkan mengenai ‘Politik Wang’ adalah merupakan suatu tajuk yang amat mustahak dan relevan dengan situasi sekarang, dan rakyat secara keseluruhannya amat ternanti-nanti untuk mendengar buah fikiran YB Dato’ Seri dan juga saya sebagai wakil dari PAS, untuk menangani permasalahan politik wang ini.

Oleh yang demikian, saya memandang berat keputusan YB Dato’ Seri untuk membatalkan kehadiran di dalam rancangan ‘Hujjah’ pada malam ini. Saya memohon agar YB Dato’ Seri dapat mempertimbangkan semula keputusan tersebut supaya saya dan YB Dato’ Seri dapat sama-sama mengupas dan berbincang mengenai politik wang di dalam rancangan ‘Hujjah’ pada malam ini.

Sukacita saya memberikan tempoh sehingga jam 7.30 malam ini untuk pihak YB Dato’ Seri memberikan pengesahan untuk hadir dan ikut serta di dalam rancangan tersebut pada malam ini.

Di atas kesudian dan kerjasama YB Dato’ Seri itu, saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.YANG BENAR,Husam Haji Musa

sumber : Kopitiam Bang Nan


Berita berkaitan :
Debat politik wang di TV9, Zahid Hamidi tarik diri
Debat Husam-Zahid malam ini tak jadi
Read full story

Tuesday, May 26, 2009

Nasruddin Tantawi dipilih Ketua Pemuda PAS

0 comments
Oleh Wan Nordin Wan Yaacob

KUALA LUMPUR, 26 Mei (Hrkh) - Tiga jawatan utama Dewan Pemuda PAS Pusat hari ini menyaksikan masing-masing calon menang tanpa bertanding.

Dengan ini, Ustaz Nasruddin Tantawi dipilih sebagai Ketua Pemuda PAS yang sah manakala jawatan timbalannya disandang oleh Azman Safawi dan Naib Ketua Pemudanya ialah Sabki Yusof.

Selain itu, calon-calon yang bertanding bagi jawatan Naib Presiden PAS ialah seramai lima orang iaitu Dato' Mahfuz Omar, Salahuddin Ayub, Tuan Ibrahim Tuan Man, Dr Mujahid Rawa dan Nik Amar Nik Abdullah.

Lain-lain keputusan rasmi menyusul kemudian. - azm_
Read full story

Friday, May 22, 2009

Connecting People...

2 comments
Siiru 'ala barokatillah....

Selamat Pengantin Baru

21 Mei 2009

TENGKU WAHIAZIZIE BIN TENGKU ALI

Ketua Jabatan Pembangunan Remaja

Majlis Tindakan Dun (Pemuda) Sura

daripada

Y.B. Pengarah, Ahli Jawatankuasa & Warga Kerja MTD Sura,

Ketua, Ahli Jawatankuasa & Warga Kerja MT Pemuda DUN Sura,

Ketua, Ahli Jawatankuasa & Warga Kerja MT Muslimat DUN Sura,

Ketua & Ahli Jawatankuasa PAS Caw-caw DUN Sura,

Ketua & Ahli Jawatankuasa Pemuda PAS Caw-caw DUN Sura,

Ketua & Ahli Jawatankuasa Muslimat PAS Caw-caw DUN Sura,

Ahli & Penyokong PAS Seluruh DUN Sura


Semoga dipanjangkan jodoh kalian
sehingga ke akhir hayat...
harapan kami agar sdra terus menyumbang tenaga dan masa
khususnya dalam mempertahankan kemenangan Islam
di DUN Sura ini
dan juga untuk menguburkan UMNO /BN dari muka bumi ini.

ALLAHU AKBAR...!!! ALLAHU AKBAR...!!! ALLAHU AKBAR...!!!
Read full story

Wednesday, May 20, 2009

PAS Dungun lancar Baitul Muslim

0 comments


DUNGUN 20 Mei 2009 - PAS Kawasan Dungun melancarkan Unit Baitul Muslim bagi memberikan khidmat memudahkan urusan ahli-ahli dan penyokong PAS serta orang ramai yang sukar memilih jodoh untuk sebuah kehidupan rumah tangga Islam.

Pelancaran itu yang dilakukan oleh Naib Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu bersempena mesyuarat agung tahunan PAS kawasan kali ke-50 yang diadakan di Madrasah Darul Bayan, Paka, 8 Mei lepas.|

Ketua Lajnah Tarbiah dan Kepimpinan Muslimat PAS Dungun Kimrufirdaus Hassan berkata Unit itu dikendalikan oleh Lajnah dan Kepimpinan PAS kawasan dengan kerjasama Sekretariat Dewan Pemuda dan muslimat kawasan.

Beliau berharap unit itu mendapat sokongan anak-anak ahli dan penyokong PAS yang belum berkahwin supaya mendaftar.

Katanya, pendaftaran adalah secara terbuka dan pihaknya juga mengambil peranan secara umum untuk memastikan mereka bertemu jodoh di kalangan anggota jemaah.

“Pihak kami sedia mengadakan program untuk memberikan kefahaman Islam kepada mereka selain mengatur jodoh di antara mereka,” ujarnya_buletinonline.

Read full story

Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man di Dungun

0 comments
Majlis Solat Hajat & Tahlil Arwah Perdana serta Kuliah Maghrib
bersama

Dato' Ustaz Tuan Ibrahim bin Tuan Man
(Pesuruhjaya PAS Pahang)

Bertempat : Di Masjid Lama Sura, Dungun
Tarikh : 22 Mei 2009 bersamaan 27 Jamadil Awal 1430H
Masa : Solat Maghrib Berjemaah

Muslimin dan Muslimat Dijemput Hadir
Read full story

Thursday, May 14, 2009

Senjata Api Dibawa Kedalam DUN Perak

0 comments


IPOH - DAP hari ini mendakwa senjata api telah dibawa ke dalam Dewan Undangan Negeri Perak pada 7 Mei ketika Speaker Pakatan Rakyat V. Sivakumar telah di heret keluar dari DUN.

Setiausaha DAP Perak yang juga ADUN Pantai Remis Nga Kor Ming berkata dari klip video yang diperolehi menunjukkan seseorang lelaki yang tidak dikenali mencapai sesuatu objek dibelakang pinggangnya, yang disyakki adalah sepucuk pistol semasa pergelutan untuk mengheret Sivakumar.

Nga menggesa Peguam Negara bertindak keatas kes ini supaya tindakan penyelewengan seumpama itu dapat dibendung pada masa depan, termasuk di Parlimen.


Keatas tindakan menyembur larutan berlada yang dilakukan oleh Timbalan Speaker Hee Yit Foong semasa sidang tersebut, ADUN pakatan Rakyat akan mengemukakan bukti, termasuk daripada video klip kpada peguam negara supaya tindakan mendakwa Hee dapat dilakukan dibawah seksyen 323 Penal Code, dengan sengaja mencederakan seseorang.sumber : Buletinonline
Read full story

Wednesday, May 13, 2009

Eksklusif : Insiden Sidang DUN Perak 7 Mei 09

0 comments


Soalan : adakah sah perlantikan S. Ganesan (Speaker Haram) dalam sidang macam ini? sedangkan Speaker yang sebenar masih duduk di kerusinya...
Read full story

Monday, May 11, 2009

Nizar MB Perak yang sah, Zambri MB Haram

0 comments
Updated 8.41 pm : Alhamdulillah sebentar tadi Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah mengisytiharkan Datuk Seri Ir. Mohd Nizar Jamaluddin Sebagai Menteri Besar Perak yang sah. Jawatan Nizar telah direnggut dengan ganas oleh BN yang haram di Perak pada awal Februari yang lalu dan bermulalah episod Krisis politik di Perak.

Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Datuk Abdul Aziz Abdul Rahim mula membacakan kertas penghakiman bermula kira-kira 2.30 petang walaupun Datuk Seri Dr Zambri memohon agar menangguhkan pelaksanaan keputusan sementara mahu mengemukakan rayuan.

Nizar dalam afidavitnya berkata, beliau masih Menteri Besar atas alasan tidak ada sebarang undi tidak percaya dibuat terhadapnya dalam DUN dan beliau juga tidak meletak jawatan.

Semasa prosiding Khamis lalu, peguam utama yang mewakili Mohammad Nizar, Sulaiman Abdullah memberitahu mahkamah bahawa krisis politik di Perak boleh diselesaikan dengan memberikan semula mandat kepada rakyat untuk memilih pemimpin mereka.

Zambry diwakili peguam Datuk Cecil Abraham, Sunil Abraham dan Farah Shuhadah Razali manakala Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail bertindak sebagai pencelah
Petikan video oleh : www.tvpas.com

Read full story

Sunday, May 10, 2009

KUBIK MINDA >> Pemuda Nadi Harapan Malaysia

0 comments
Bahagian 1
Bahagian 2Bahagian 3Bahagian 4Bahagian 5Bahagian 6Thanks to : www.tvpas.com
Read full story

Usaha media ancam kesatuan PAS

0 comments
Sepatutnya tulisan ini diberikan tajuk "Making Storms for the Dummies" sebagai mengambil sempena siri buku For Dummies yang popular di satu ketika dulu.

Nampaknya kerja-kerja membuat ribut untuk manusia tertentu yang mahu dianggap sebagai menepati kategori 'dummies' bolehlah diberikan kepada setidak-tidaknya dua buah entiti di Malaysia - satu, sebuah akhbar harian manakala satu lagi ialah sebuah agensi berita

Tiba-tiba sahaja sibuk betul kedua-dua entiti ini memintal perselisihan kecil dalam rumah tangga PAS sehingga menjadikannya sebagai berita nasional dramatik lagi bersensasi seolah-olah setaraf dengan perbalahan dan persengkataan dalaman Umno yang sudah menjadi budaya parti berkenaan

Bagaikan ketandusan modal, akhbar dan agensi berita ini terus menyeret profesionalisme kewartawanan mereka ke tahap lebih rendah daripada kemorosotan sedia ada dengan menjadikan kritikan dalam blog anak seorang pemimpin tertinggi PAS serta persepsi kononnya terdapat dua kem dan wujudnya perbezaan bersifat struktural PAS sebagai berita

Malangnya, apa yang tidak disedari oleh akhbar dan agensi berita ini ialah sekiranya 'ribut dalam cawah teh' yang berlaku di dalam PAS mahu diamplifikasikan oleh dua entiti ini sehingga menampakkan ia seperti ribut dan taufan trademark berskala Umno maka sudah tentu hanya 'dummies' sahaja mempercayainya.


Tentu sekali ia memerlukan 'dummies' bagi meyakinkan 'dummies'. Dan tentu sekali tidak salah bagi sesiapa sahaja melahirkan pendapat bahawa ada golongan dianggap sebagai 'dummies'. Ia tidak boleh ditakrifkan sebagai satu penghinaan. Penerbit siri buku 'untuk Dummies' pun tidak pernah disaman kerana menganggap pembeli dan pembacanya sebagai 'dummies'.

Justeru, apabila penulis blog berkenaan melahirkan pendapatnya tentang beberapa orang yang dianggapnya sebagai melakukan pekerjaan yang lazimnya dilakukan oleh 'dummies', maka itu hanyalah pendapat peribadi dalam blog persendiriannya sahaja.

Disebabkan, amalan biasa kewartawanan tidak pernah menganggap pendapat peribadi yang ditulis dalam sesebuah blog sebagai berita, maka tentulah pelik - kalaupun tidak melucukan - apabila akhbar dan agensi berita berkenaan yang masih hanyut dengan anggapan kehadirannya sebagai begitu penting kepada audien pembaca Malaysia, sanggup memperolok-olokkan keintelektuannya sendiri (itupun jika ada lagi saki baki penulisan berita/rencana yang layak dipanggil intelektual).

Di samping itu ada pula rencana yang digambarkan oleh penulisnya sebagai konon tergugatnya kepimpinan ulama dalam PAS. Untuk menampakkan tulisan tersebut mempunyai asasmaka si penulis melakukan 'names dropping' dengan menyebut beberapa nama pemimpin PAS lalu yang terbabit dalam beberapa krisis dalaman/kepimpinan parti.

Kemudian edisi hari Isnin (4 Mei 2009) akhbar berkenaan pula menjadikan kenyataan seorang pemimpin PAS Kelantan yang membidas golongan yang pro kepada seorang pemimpin KeADILansebagai tajuk utama akhbar berkenaan seolah-olah krisis dalaman PAS ini sebuah berita nasional.

Memang benar ada pemimpin PAS yang melahirkan pandangan tentang kemungkinan mewujudkan kerajaan perpaduan dengan Umno-BN dan ada yang tidak bersetuju dengan pendapat ini. Tetapi perbezaan pendapat dalam parti hanyalah perkara biasa dan tidak akan ada pemimpin PAS yang melanggan mana-mana pendapat sekalipun akan kehilangan waktu tidur malam hanya kerana perkara ini.

Dalam sejarah PAS, walaupun ramai dari kalangan pemimpinnya berstatus dan diterima oleh rakyat, termasuk oleh "pengikut" Umno sendiri sebagai ulama tetapi belum ada lagi yang, sementara berusaha mencontohi perilaku Nabi s.a.w., menganggap dirinya maksum sehingga tidak boleh melakukan kesilapan atau ditegur.

Kesilapan dan perselisihan faham kecilan sentiasa berlaku sepanjang masa. Cuma dulu kehadiran PAS dalam arus politik Malaysia tidaklah sehingga dapat mengubah iklim politik keseluruhan negara dan menggugat persepsi umum terhadap Umno yang merasakan diri sebagai entiti tunggal memperjuangkan apa sahaja bersabit dengan orang Melayu.

Kini PAS bukan sahaja semakin kukuh, semakin dewasa, semakin terbuka dari segi menerima kritikan (termasuk oleh ahli-ahli dan pemimpinnya sendiri) tetapi apa yang lebih penting tembelang Umno yang selama ini berjaya disembunyikan dengan pelbagai semburan wangian media akhirnya melantung akibat ledakan dunia siber.

Dan apa yang lebih menakutkan bagi Umno ialah, PAS hari ini bukan sahaja kian diterima sebagai sebuah parti yang bakal mengibarkan panji-panji perjuangan Islam dan orang Melayu secara mutlak tetapi semakin diterima oleh rakyat bukan-Melayu dan bukan Islam sebagai tonggak rakan siasah yang ikhlas, amanah, jujur dan lebih berkeperihatinan serta dianggap boleh diharapkan dalam membawa keadilan untuk semua.

Paling menarik, walaupun PAS diasaskan di atas platform perjuangan Islam namun ia semakin dilihat dan difahami oleh semua kaum sebagai sebuah parti yang tidak menangguk populariti politik dengan cara meniti di sepanjang garisan perkauman.

Tetapi itulah sebenarnya perjuangan Islam dengan segala ciri kesyumulannya sebagaimana dirintis oleh Nabi s.a.w. dalam Perlembagaan Madinah, yang intipati utama dan terpenting di dalamnya ialah "keadilan untuk semua sebagaimana yang diperintahkan Allah".

Sementara semua krisis dalaman kecil-kecilan dalam PAS ini tidak mungkin mengancam kesatuan dan keutuhan PAS, namun kekuatan demi kekuatan yang dibina oleh Parti Islam SeMalaysia ini adalah ancaman terbesar dalam sejarah Umno sebagai sebuah parti yang bercita-cita memelihara kuasa sehingga Hari Kiamat.

Bagi menangkis ancaman ini, satu-satunya jalan terakhir ialah menggunakan akhbar milik parti berkenaan bagi menggambarkan 'ribut dalam cawan teh' dalam PAS sebagaimana ribut-taufan termasuk tsunami yang pernah dan kini sentiasa melanda Umno.

Bilakah agaknya akhbar dan agensi berita ini mahu belajar menulis atau melapor sesuatu yang positif tentang PAS? Apakah mereka akan selama-lamanya kekal menjadi 'dummies'? - mks. _

Oleh : Shirzad Lifeboat

Read full story

Thursday, May 7, 2009

LIVE dari Ipoh - Detik-detik Kebenaran

0 comments
Ikuti perkembangan secara terus dari Ipoh - Sila 'refresh' setiap kali masuk ke laman ini - klik DI SINI atau DI SINI atau DI SINI

JANGAN LUPE PAKAI BAJU HITAM HARI INI....
Read full story

Tuesday, May 5, 2009

Bersih seru rakyat berpakaian hitam pada 7 Mei

0 comments
KUALA LUMPUR, 5 Mei (Hrkh) - Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) mengajak seluruh rakyat Malaysia untuk berkabung pada 7 Mei 2009 (Khamis) dengan berpakaian hitam ke pejabat, ke sekolah, ketika beriadah mahupun di rumah bagi menunjukkan kepada Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak tanda ' 1 Malaysia GELITA'.

Dalam sidang media yang diadakan pagi tadi bertempat di Dewan Perhimpunan Cina Selangor, Bersih menjelaskan kenapa mereka kali ini memilih warna hitam sebagai warna tema.

Hitam melambangkan protes terhadap pengambilalihan kuasa yang dirancangkan oleh kerajaan Barisan Nasional di Perak.


"Kerajaan BN Perak telah memanggil sidang Dewan Undangan Negeri (Dun) dijadualkan bermula pada 7 Mei melangkaui kuasa speaker V.Sivakumar sungguhpun mahkamah telah menetapkan tarikh 5 dan 6 Mei bagi menentukan kesahihan Dato' Seri Zambry Abdul Kadir sebagai menteri besar," tegas salah seorang jurucakap Bersih, Wong Chin Huat.

Beliau juga menegaskan segala perkembangangan yang berlaku menunjukkan kebobrokan Najib Razak terhadap kedaulatan undang-undang dan demokrasi perlembagaan di Malaysia. Beliau telah mengabaikan pilihan pengundi dengan bertindak tidak berlandaskan perlembagaan dengan merampas kuasa. Pengundi membalasnya dengan keputusan di pilihan raya kecil Bukit Gantang di mana marjin kemenangan bagi Dato' Seri Mohammad Nizar Jamaluddin meningkat melebihi 2000 undi.

Menurut Chin Huat lagi slogan Najib: '1Malaysia, rakyat didahulukan , pencapaian diutamakan' sekarang menjadi bahan lawak rakyat Malaysia.

"Adakah slogan '1Autoritarian-dan-Korup Malaysia' menjadi bertambah buruk? Apakah yang dimaksudkan dengan rakyat didahulukan sekiranya mata rakyat dipaksa pejam,pekak, bisu dan tidak boleh bergerak dengan sekatan media dan seluruh bandaraya? Apakah yang dimaksudkan dengan 'pencapaian diutamakan' sekiranya 'pencapaian' di dalam perihal undang-undang tidak diketahui?

"Marilah kita tunjukkan satu warna" '1MalaysiaGELITA!' Kita tunjukkan padanya satu suara bagi rakyat Malaysia: 'Utamakan Demokrasi!' mari kita cadangkan satu penyelesaian bagi perak: 'Adakan Pilihan Raya Sekarang!'"tambahnya. - mks. _


BERITA BERKAITAN :

Baju hitam protes sidang DUN
Himpunan 'One Black Malaysia', munajat pagi di Perak
Jurucakap Bersih ditahan polis di bawah Akta Hasutan
Read full story

Monday, May 4, 2009

Sivakumar mohon Sultan Perak tangguh sidang DUN Khamis ini

0 comments


PETALING JAYA 4 Mei 2009 : Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar daripada Pakatan Rakyat memohon perkenan Sultan Perak, Sultan Azlan Shah agar menangguhkan sidang Dewan sehingga satu tarikh yang lain.

Perkara tersebut dinyatakan beliau dalam blognya hari ini.

Menurutnya, beliau telah menghantar surat tersebut ke pejabat Istana Kinta pada pukul 11 pagi tadi.

"Saya telah memohon kepada Tuanku Sultan untuk mempertimbangkan supaya persidangan DUN Perak ditangguhkan sehingga satu tarikh yang ditetapkan oleh Tuanku Sultan kemudian," katanya.


Sidang Dewan Negeri Perak dijadualkan bermula Khamis ini.

Jelasnya, permohonan itu dibuat kerana kes Menteri Besar Perak, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir dan Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin sedang dalam proses perbicaraan di mahkamah.

"Saya berpendapat bahawa adalah tidak munasabah sidang DUN diadakan dalam kedudukan Menteri Besar Perak yang masih dalam pertikaian di mahkamah,"katanya.

Mengulas lanjut mengenai isu itu Sivakumar yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri kawasan Tronoh berkata, beliau juga bimbang akan berlaku perselisihan dan pertelingkahan yang sukar dikawal pada hari tersebut.

"Pada jangkaan saya, kedua-dua pihak akan bertikam lidah mempertahankan pendirian masing-masing.

"Untuk menjaga keharmonian, kemuliaan dan kehormatan dewan, saya telah memohon kepada Tuanku Sultan menangguhkan persidangan ini buat sementara waktu," katanya.mstar online


Berita berkaitan :

Drama rebut kerusi di Dun Perak Khamis ini?

Sidang Dun Perak dijangka kecoh, solat hajat 5 pagi 7 Mei
Read full story

Saturday, May 2, 2009

ADUN Bukit Payung Ketua Pemuda PAS Terengganu

0 comments


Selepas pemilihan seramai 13 orang AJK DPP Terengganu yang baru, maka AJK yang terpilih bermesyuarat untuk memilih AJK tertinggi ialah

Ketua Pemuda : YB Ustaz Mohd Noor (ADUN Bukit Payong)
Timbalan Ketua : Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah
Naib Ketua : Ustaz Ridzuan Hashim
Setiausaha : Wan Mohd Faizul Bin Wan Abas

sumber : PEMUDA BESUT


Read full story

Keputusan pemilihan AJK Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu 2009 /2011

0 comments
Pengerusi Tetap
Ustaz Hamzah Ngah

Timbalan Pengerusi Tetap
Ustaz Abu Bakar Salleh

13 Jawatankuasa DPP Terenggan Sesi 2009/2011.
(Disusun mengikut jumlah undi tertinggi)

1.Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah (DPP Kuala Terengganu)
2.Ustaz Mohd Khalil Abdul Hadi (DPP Marang ~ Anak Tuan Guru Presiden PAS)
3.YB Ustaz Mohd Noor Hamzah (ADUN Bukit Payong)
4.Ustaz Ridzuan Hashim (DPP Kuala Nerus)
5.Ustaz Kamaruzaman Abdullah (DPP Hulu Terengganu)
6.Ustaz Ahmad Bukhori Ghazali (DPP Kuala Nerus)
7.Ustaz Ahmad Kamal Ali (DPP Kuala Terengganu)
8. Ustaz Hisyamuddin Abd Karim (DPP Kemaman)
9. Ustaz Jamaludin Jusoh (DPP Dungun)
10.Ustaz Hazri Jusoh (DPP Kemaman)
11. Wan Mohd Faizul (DPP Kuala Terengganu)
12. Ustaz Mohd Hanafi Abdul Aziz (DPP Dungun / Ketua Pemuda Dun Sura)
13.Ustaz Saiful Ambia (DPP Hulu Terenggan)


PEMERIKSA KIRA
1. Badarudin Ismail
2. Zabidi Yusof

sumber : PEMUDA BESUT

Read full story
Related Posts with Thumbnails
 

Blog Archive

Hello

Pemuda Bersamamu v3 © 1429 Business Ads Ready is Designed by Ipiet and Ripped by SamarQondy