Saturday, March 24, 2012

Kejohanan Sepaktakraw PAS Ganti Umno antara Regu Tertutup Dungun 2012

1 comments
Ucapan perasmian Kejohanan Sepaktakraw PAS Ganti Umno antara Regu Tertutup Dungun 2012 oleh Ustaz Shaikh Hanafi Abd Aziz (Ketua Pemuda PAS Dungun) di Dewan MSN Dungun, Terengganu pada 23 Mac 2012.

Anjuran : DACS Dewan Pemuda PAS Kawasan Dungun

Read full story

Thursday, March 22, 2012

As Syahid Sheikh Ahmed Ismail Hassan Yassin

0 comments

22 March 2004, Pada Subuh hari. Tentera Zionis menyerang Syeikh Ahmad Yassin ketika beliau dalam perjalanan pulang dari mesjid setelah selesai solat subuh secara berjemaah. Tiga buah roket telah dilancarkan ke atas Syeikh yang lumpuh itu telah berjaya mengorbankan diri Ahmad Yassin dan empat yang lain termasuk anaknya.

Mengenang Sheikh Ahmad Yassin (1938- 2004)

Syeikh Ahmad Yassin telah dilahirkan di sebuah kampong bernama al-Jora, daerah Majdal di dalam wilayah Asqalan (Ashkelon) pada tahun 1938. Dia telah dibesarkan di sana sehingga tahun 1948 ketika pendudukan pengganas Yahudi ke atas bumi Palestin, dia dan keluarganya dipaksa berhijrah ke Semenanjung Gaza.

Membesar sebagai seorang pelajar yang cemerlang di dalam pelajarannya beliau amat disayangi oleh guru ? gurunya ketika berada di sekolah. Beliau juga merupakan seorang ahli sukan yang aktif di zaman persekolahannya. Di zaman mudanya beliau telah ditimpa kemalangan, di mana beliau telah terjatuh ketika sedang beriadah yang menyebabkan beliau mengalami lumpuh pada bahagian kakinya.


Read full story

Wednesday, March 21, 2012

Biasakan Dalam Keadaan Suci

0 comments

Kenapa kita diajak untuk senantiasa dalam keadaan suci, dimanapun kita berada dan kapanpun. memang dalam keseharian kita hanya bersuci ketika akan melaksanakan ibadah saja, seperti sholat, membaca al qu’ran, puasa dan dzikir. kita hanya membersihkan diri ini ketika akan menghadap kepada sang illahi, Allah swt.

tetapi taukah kita, bahwa maut, ajal dan kematian tidak ada yang tahu, tidak ada yang bisa menebak, datang tak diundang dan pergi membawa nyawa kita. untuk itulah ayo selagi kita masih mampu, bersihkan diri kita, sucikan tubuh kita sucikan hati kita dari segala kotoran yang masih menempel dalam tubuh kita ini.

hal lain yang terpenting dari membersihkan diri dan bersuci ini adalah kondisi dimana setan dan jin akan lebih mudah masuk kedalam tubuh kita ketika kita dalam keadaan tidak bersih alias kotor. godaan demi godaan, rayuan demi rayuan akan semakin menjepit kita dan menjadikan kita mudah terhasut / termakan oleh setan. bagaimana bila kita dipanggil allah ketika dalam kondisi tersebut?.


bersuci adalah membersihkan tubuh kita dari kotoran yang dikelompokkan menjadi dua, yaitu hadas kecil dan hadas besar. jika habis terkena hadas kecil kita cukup dengan berwudlu. akan tetapi ketika kita abis melakukan hadas besar, maka kita diwajibkan untuk melakukan mandi besar.

BACA LAGI....
Read full story

Wednesday, March 14, 2012

Konsert Kembalilah @ Dungun 12 Mac 2012_siri 1

0 comments
Video clip terbitan Team Penerangan Pemuda Dun Sura


Lagi video clip akan menyusul selepas ini...
Read full story

Sunday, March 4, 2012

Rampas Tanah Darul Bayan

0 comments

Himpunan Penyerahan Memorendum Bantah JKKK rampas Tanah Darul Bayan

Tarikh : 7 Mac 2012

Masa : Selepas Zohor

Tempat : Dari Surau Tuan Guru Hj Zainal Abidin ke Pejabat Tanah Daerah

Catatan :

1. DO tiada pada masa tersebut kerana tgh bercuti, memorendum diserahkan kepada wakil DO

2. Himpunan ini bukan episod terakhir, siri yang akan datang akan dibuat sekiranya isu ini tidak diendahkan oleh pihak kerajaan

Gambar Sekitar Perhimpunan di sini......


Read full story

Friday, March 2, 2012

Sarapan Dan Berdialog bersama YB Dr Abd Rani Bin Osman

0 comments
Read full story
Related Posts with Thumbnails
 

Blog Archive

Hello

Pemuda Bersamamu v3 © 1429 Business Ads Ready is Designed by Ipiet and Ripped by SamarQondy