Wednesday, March 18, 2009

Radzi (Melissa) kini masuk PAS?Apakah benar Radzi ( Melissa ) telah masuk PAS?. maklumat ini aku perolehi daripada forumer TKO. Walau apapun, yang pasti adalah beliau telah berubah daripada seorang Rockers kepada Pendakwah. Syabas diucapkan diatas penghijrahan tersebut. Didoakan semoga beliau terus istiqamah dan thabat didalam medan dakwah dewasa ini.

Mungkin anak-anak atau remaja sekarang tidak familiar dengan nama Radzi dan kumpulan Melissa. Kumpulan ini tersohor disekitar zaman 80-an. Lagu yang dinyanyikan ber'genre' Balada Rock begitu digemari anak muda zaman itu. Tidang kurang juga ada yang evergreen sehingga sekarang. Walau bagaimana pun perlu diingat, hiburan itu ada batasannya danjangan melampau-lampau. Hedonisme mengundang padah kepada masa depan anak muda.


Mutakhir ini kedengaran ramai golongan artis berhijrah daripada dunia glamor mereka ke ke lapangan dakwah. Medan ini memerlukan pengorbanan (sacrifice) dan kesungguhan (commitment) yang tinggi daripada mereka agar tidak terjebak kembali ke jalan kelalaian dan hiburan yang melampaui batas.

Tidak kurang juga ada sebahagian artis yang berhijrah ala hadhari iatu hijrah yang separuh-separuh disamping menjadikan perubahan diri tersebut sebagai gimik atau batu loncatan untuk meraih publisiti daripada masyarakat. Tidak perlu saya nyatakan siapakah gerangannya? Mungkin anda lebih tahu daripada saya.. heheLagu ini sahaja daripada kumpulan Melissa yang aku tau... huhu

Melissa : Cinta Untuk Nabila

Cinta untuk Nabila
Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
Telah lama aku mencari
Kemana menghilangnya puteri

Apakan daya
Sudah suratan tertulis kita bertemu
Hingga kini setelah berpisah
Salju yang beku terlerai sudah

( korus )
Oh Nabila...
Lambang cintaku kepadamu
Hingga kini oh Nabila takkan lupa
Mengingatimu

Oh Nabila...
Lambang cinta yang telah layu
Hingga kini oh Nabila
Agar kau dapat mengerti
Kepada mu puteri
Kusanjung tinggi

Lagu untuk Nabila
Aku ciptakan bila mata
Kuterpejam lena
Kuutuskan bayu yang bertiup
Menyatakan cinta untuk Nabila

( ulang korus hingga akhir )
Menyatakan cinta untuk Nabila

Sekian daripada Pemuda Bersamamu... layanzzz...Zaassttt..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Archive

Hello

Pemuda Bersamamu v3 © 1429 Business Ads Ready is Designed by Ipiet and Ripped by SamarQondy