Saturday, June 6, 2009

Sejarah baru - Ketua Pemuda PAS teraju jawatan Naib Presiden PAS


IMBAS KEMBALI....Salahuddin Ayub ketika merasmikan Himpunan Pemuda Islam
(HIMPIT 07) di Rusila, Marang.SHAH ALAM, 6 Jun - Ketua Pemuda Pas sesi lalu, Salahuddin Ayub yang menerajui jawatan tersebut sejak 2003, dipilih menjadi Naib Ketua dalam keputusan pengundian jawatankuasa PAS Pusat hari ini.


Beliau yang mendapat 824 undi akan berkerjasama lagi dua Naib Presiden baru Tuan Ibrahim Tuan Man yang mendapat 871 undi dan YB Dato' Haji Mahfuz Omar, 636 undi.


"Ini adalah satu amanah besar dan InsyAllah saya akan melaksanakan yang terbaik sebagaimana 6 tahun lalu sewaktu saya menerima tanggungjawab sebagai Ketua Pemuda PAS," ujar Salahuddin dalam sidang media sebentar tadi.

Beliau yang sependapat Nasharuddin berkenaan kepentingan kombinasi 3 golongan dalam jawatankuasa yang baru, iaitu profesional, ulamak dan aktivis dalam mengemudi Pas.


Beliau yang berharap dapat menjadi duta dan diplomat PAS, berhasrat untuk membina jambatan baru antara PAS dengan kementerian, jabatan kerajaan, swasta, dan antarabangsa supaya PAS tidak hanya dilihat sebagai pembangkang semata-mata.

laman rasmi Muktamar Agung PAS ke 55
http://muktamar55.pas.org.my

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Blog Archive

Hello

Pemuda Bersamamu v3 © 1429 Business Ads Ready is Designed by Ipiet and Ripped by SamarQondy